Brede School Sint-Pieters-Woluwe

De Brede School Sint-Pieters-Woluwe is een netwerk van schoolse en niet-schoolse partners dat gedreven is om kinderen en jongeren een brede leer- en leefomgeving te bieden. Meer dan 3500 peuters, kleuters, kinderen, tieners en jongvolwassenen die naar de Nederlandstalige scholen uit de buurt gaan, krijgen zo de kans om hun talenten te ontdekken en te gebruiken tijdens de schoolse en naschoolse activiteiten.

Samen solidair: flatten the curve
Veranderingen in de planning van de brede school SPW
Beste partners,
de gemeentelijke dienst Brede School Sint-Pieters-Woluwe steunt mee initiatieven die ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen besmet geraken met het coronavirus. Daarom nemen we de volgende beslissingen:

Uitstel van de volgende activiteiten:
•    Huiswerkbegeleiding
•    SNeL (Spelenderwijs Nederlands Leren)
•    Talentontwikkeling tijdens de naschoolse opvang
•    Buurtverkenning voor leerkrachten
•    Intergenerationele samenwerking tussen de kribbes en het rusthuis (sinds een week of twee reeds stopgezet)
De volgende intervisies, werkgroepen & vergaderingen zijn eveneens uitgesteld tot een een nader te bepalen datum:
•    intervisie: op naar een betere oriëntering
•    werkgroep: het grote fietsexamen
•    Terugkoppeling SNeL in de scholen


Voor initiatieven die in april gepland staan (peuter- en kleutertuin, Buitenspeeldag etc.) wachten we de nieuwe richtlijnen af die vanaf april in voege treden.

De partners van de brede school blijven solidair:
Boodschap van het LDC Zoniënzorg: we proberen onze gebruikers te blijven helpen met boodschappen en maaltijden en ons team blijft telefonisch bereikbaar op de gewone uren. Telefonisch contact van familie/vrienden aan onze gebruikers zal zeker geapprecieerd worden. Het Lokaal Dienstencentrum blijft telefonisch en via mail bereikbaar en voor meer info over deze maatregelen kan u bij ons terecht. Contact: info@zonienzorg.be, Laurien: 0471/50.39.09, Dorothee: 0471/79.19.77, Elise: 0479/81.64.12 , Joanna: 0472/73.04.54

Boodschap van het GC Kontakt: heb je een hulpvraag of ben je op zoek naar informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het gemeenschapscentrum op 02-7623774 of via mail kontakt@vgc.be.

Samen met de scholen gaan we kijken welke initiatieven we kunnen nemen die geen verplaatsing vragen maar wel bijdragen aan het onderhouden van de leerstof en anderzijds mensen in het netwerk helpen. Zo denken we om een briefwisseling op te starten tussen kinderen, tieners en mensen in het netwerk die graag een brief ontvangen. We zijn nog aan het nagaan of dit ook effectief kan en mag, maar mocht je interesse hebben of je hebt zelf een voorstel, dan mag je dit het zeker laten weten aan de coördinator op bredeschool@woluwe1150.be.

Zorg voor elkaar en anderen.

Groetjes,
Aisling