Nieuws

jun 2, 2015

Jong en oud getuigen over de voordelen van intergenerationeel werken


Op woensdag 27 mei organiseerde "Samen Jong & Oud" samen met enkele partners, waaronder de Brede School Sint-Pieters-Woluwe, een studiedag over intergenerationeel werken.

Zo'n 45 mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende sectoren, kwamen langs voor het netwerkmoment, de uitleg over de studie van de VUB over (active) ageing en voor de dialoogtafels. 

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

De coördinator van de Brede School SPW animeerde de tafel rond methodiek waar er uitgewisseld werd over veschillende methodieken, ervaringen en do's en don'ts m.b.t. intergenerationeel werken.

Drie jongeren en één senior getuigden over de meerwaarde van het intergenerationeel contact dat ze hebben gehad dankzij de projecten van Samen Jong & Oud en de Brede School SPW. Toen er aan de jongeren gevraagd werd of ze na de activiteit nog steeds contact hadden met de senioren zei  er één: "ja, een medeleerling van mij heeft de senior waarmee hij de rondleiding in het legermuseum gedaan heeft, toegevoegd op Facebook en ze houden zo regelmatig contact met elkaar". 

In september organiseert Samen Jong & Oud een intergenerationele uitwisseling rond informatietechnologie, dat belooft!