Nieuws

mrt 2, 2015

Voorleeskwartiertje: "het magisch moment van de dag"


Voorlezen is niet alleen goed voor de taalstimulering van peuters, kleuters en kinderen, het kan ook veel bijdragen voor tieners, volwassenen, senioren en mensen met dementia. Tijdens de vorming dat door de Brede School georganiseerd werd voor het intergenerationeel voorleesproject van Samen Jong&Oud, hebben we gezien dat het ook de verbeelding en creativiteit stimuleert, rust en geborgenheid geeft, mensen dichter bijeen brengt, het brein stimuleert en daarbij het geheugen aanwakkerd.
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Overtuigd van de voordelen van het voorlezen, zijn een 6-tal senioren gaan voorlezen bij de kinderen van het tweede leerjaar van GO! De Zonnewijzer. Ze gaan er twee keer op bezoek en op het einde is er een toonmoment van hoe de kinderen het verhaal in hun fantasie hebben omgetoverd.

De senioren waren onder de indruk van de aandachtigheid en de taalvaardigheid van deze, veelal meertalige, kinderen. Ze zijn enthousiast om met het voorlezen verder te gaan en binnen de Brede School gaan we kijken naar hoe we voorlezen ook een plek kunnen geven op minder evidente locaties zoals de dementie-afdeling in het rusthuis en de tienerwerking van jongeren met een handicap.

Ben je ook geïnteresseerd in voorlezen? Geef dan een seintje aan de brede schoolcoördinator (bredeschool@woluwe1150.irisnet.be).