Nieuws

jan 14, 2015

Jong & Oud spelen samen op de Wii


In het kader van het intergenerationeel project "Samen Jong & Oud" hebben 4 tieners samen met een twintigtal senioren op de Wii gespeeld. Sören, één van de jongeren, had zijn vrienden meegenomen omdat hij al eens in het rusthuis met senioren op de Wii had gespeeld en het toen echt fijn vond. Hij wou nu graag samen met zijn vrienden de senioren van het Lokaal Dienstencentrum ontmoeten en het project van "Samen Jong&Oud" tijdens de maandelijkse Zoete Namiddag was daar de perfecte kans tot.

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Naast een kennismaking en een zoet hapje, hebben de jongeren de senioren getoond hoe je met de Wii kan spelen. Smogge seniorenw aren er direct mee weg, anderen moesten er langzaam warm voor gemaakt worden maar toch hebben velen het met veel plezier geprobeerd dankzij de enthousiaste en vriendelijke aanpak van de jongeren.

Het project "Samen Jong&Oud" is een project van het Lokaal Dienstencentrum dat gegroeid is uit het brede schoolproject "Bruggen Bouwen" (begonnen in 2013). Maria coördineert het project vanuit het LDC ZZN en de Brede School zit mee in de stuurgroep.

Het project heeft ook een Facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Samen-jong-oud/775129402549786