Nieuws

nov 26, 2014

Hoe is het om jong en blind te zijn?


Dat wouden de leerlingen van Don Bosco graag weten toen ze op 25 november op bezoek kwamen bij het Koninklijk Instituut Woluwe. Zo'n 14 leerlingen tussen de 14 - 16 jaar leerden hoe het is om blind je weg te vinden, een boek te lezen, de computer te gebruiken, te koken, piano te spelen en nog veel meer.
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Eén ding werd al snel duidelijk: jongeren met een visuele beperking hebben veel lef en kunnen veel meer dan dat we denken! Je moet echt wel durven om zelfstandig je weg te vinden in een drukke stad zoals Brussel en activiteiten zoals schaatsen, dat doen deze jongeren ook!

Dankzij de begeleiders van het internaat van de jongeren, leerden we ook over verschillende types van slechtziendheid en de extra moeilijkheden die de jongeren hebben waar wij vaak nog eens niet bij stilstaan. Ze toonden ons ook dat er veel meer mogelijk is dan dat we denken en dat er best wel veel apparaten bestaan die het leven van deze jongeren vergemakkelijken. Zo is een smartphone voor blinde en slechtziende jongeren, nog veel belangrijker dan voor jongeren die goed kunnen zien.