Nieuws

okt 1, 2014

Senioren op bezoek in de klas


In het kader van het project "de klas van vroeger en nu" kwamen gisteren de senioren op bezoek bij de kinderen in de klas. Een drietal van de senioren waren ofwel zelf vroeger naar dezelfde school gegaan of hadden familie die dat hadden gedaan. Ondertussen is er heel wat veranderd!
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Het Roodebeekcentrum bracht de kranten mee zodat de leerlingen en de senioren konden bewonderen wat ze op de 18e allemaal hadden afgewerkt. Het bracht fijne herinneringen op zowel van de verhalen van de senioren als de originele en creatieve activiteiten in het Roodebeekcentrum waar ze hun krantje "Nu en Vroeger" hebben gemaakt.

Het was een geslaagde ontmoeting tussen de kinderen en de senioren waar nog een aantal ideetjes voor een volgende editie zijn uitgevloeid. Eén senior was zo enthousiast over de school van nu dat ze zei "Ik ben te vroeg geboren, want het is nu veel leuker dan vroeger op school!". Terwijl enkele kinderen de technieken van vroeger erg konden waarderen (met een Chinese pen schrijven, knikkeren, kleren van vroeger,...).