Nieuws

sep 29, 2014

Jeugdbond voor Natuur en Milieu zoekt begeleiders (vanaf 17 jaar)


Ben jij 17 jaar of ouder? Ben je een liefhebber van alles wat natuur en milieu betreft en wil je andere kinderen en jongeren daar ook enthousiast over maken? Dan is Mathias van de Jeugdbond van Natuur en Milieu op zoek naar jou.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Wat doet JNM zoal?

Zij gaan op tocht in alle groene plekjes in Brussel om daar de vogels, amfibieën en zoogdieren op te sporen, de planten te bestuderen en kriebelbeestjes te vangen. Of gewoon in bomen te klimmen, in het gras te rollen of in een vijver te zwemmen, natuurlijk!

Elke JNM-activiteit is een poging om op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven te gaan. Daarnaast proberen ze ook anderen hiervan bewust te maken, door actie, gebaseerd op goede achtergrondinformatie.

Als Brusselaars zijn ze op dit moment vooral bezig met het thema van de eventuele verbreding van de grote ring, maar ook andere thema's zoals duurzame landbouw, zonevreemde bossen, de klimaatopwarming en zo veel meer houden hen bezig.

Mathias is de coördinator van JNM Brussel en hij is op zoek naar jongeren (17 - 26 jaar) die kinderen en tieners op een toffe manier in contact willen brengen met de natuur. Je engageert je om 1 x maand met een groep kinderen en tieners op stap te gaan in de natuur en samen vanalles te doen en te ontdekken voor en over de natuur en het milieu. Je krijgt geen vergoeding maar wel een officieel attest voor jeugdwerk. Je moet niet veel weten over de natuur want JNM geeft je (gratis) de nodige vorming.

Ben je geïnteresseerd om hier wat meer over te weten? Contacteer Matthias en hij zal je verder helpen: mathias@jnm.be .