Nieuws

sep 11, 2014

Senioren en kinderen wisselen uit over vroeger er nu


Vandaag zijn 24 kinderen uit het 3e leerjaar naar het gemeenschapscentrum Op-Weule gegaan om er met senioren en medioren uit te wisselen over kledij, voeding, school, kwajongenstreken en speelgoed.

De senioren en medioren hadden heel wat bij om hun verhaal levensecht te maken en de kinderen vertelden over hoe het er nu aan toe gaat op school.

 


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Rogierke (90 jaar) liet foto's zien van de interscolaire veldloopwedstrijden die hij tijdens de oorlog liep en vertelde dat hij op zijn 76e nog de marathon had gelopen in New York. Hij kreeg een telefoontje om te zeggen dat hij naar Central Park moest komen want hij was de snelste van zijn leeftijdsgenoten! Toen heeft de stad New York vlug nog het Belgisch volkslied opgezocht om voor iedereen af te spelen.

Raph vertelde over knikkers en hoe dat de leerkrachten de punten bijhielden van de knikkerwedstrijden. Iedereen wou altijd vroeg genoeg op school zijn zodat ze toch nog een potje konden knikkeren.

De kinderen vertelden dat zij ook nog soms met knikkers spelen maar dat ze ook veel met videospelletjes spelen en graag gaan sporten.

In de keuken bereidden ze bodding voor iedereen en in de andere lokalen leerden ze bij over kledij, school en kwajongenstreken (vroeger en nu).

Volgende week komen de kinderen in het Roodebeekcentrum samen om hun herinneringen van vandaag om te gieten in een krant die ze zelf gaan maken met technieken van vroeger. Op 30 september komen de senioren en medioren naar de school toe om het resultaat te bezichtigen en de leerlingen in hun klaslokalen te bezoeken.