Nieuws

apr 28, 2014

Europadebat voor jongeren


Vandaag zijn een 300-tal jongeren van 5 scholen in gesprek gegaan met vier van hun vertegenwoordigers van het Europees Parlement. Marianne Thyssen, Philippe De Backer, Bart Steas en Kathleen Van Brempt beantwoordden hun vragen over de Europese aanpak in Syrië en Oekraïne, de Lampedusaramp, hoofddoeken en discriminatie op de werkvloer, jeugdwerkloosheid en wat Europa zoal doet voor jongeren.

Nico Cardone (tvbrussel) zorgde er samen met Clara, Freya en Iris (Mater Dei-Instituut) voor dat het debat boeiend bleef en dat iedereen die wou, aan het woord kwam.

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Op het einde konden de leerlingen tijdens het liedje "Happy Voting" hun stem uitbrengen. De resultaten van de stemming zijn als volgt:

1. Philippe De Backer (Fractie Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa): 81 stemmen
2. Kathleen Van Brempt (Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement): 31 stemmen
3. Bart Staes (Fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie): 19 stemmen
4. Marianne Thyssen (Fractie van de Europese Volkspartij, Christen-Democraten):16 stemmen
De andere leerlingen stemden niet of stemden ongeldig

De Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden was overtuigd van de meerwaarde van een dergelijk evenement voor de jongeren van de Brede School. Hij raadde aan om in de toekomst opnieuw een debat of conferentie te organiseren samen met de leerlingen.