Nieuws

feb 27, 2020

Brusselse jongeren zijn goed in "coat switching"


Jongeren aansporen om in zichzelf en in anderen te investeren & je (school)loopbaan in eigen handen te nemen, dat was de kern van de boodschap van Hassan Al Hilou. Hassan, een jongeman die op 15-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf oprichtte...
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Hassan heeft een aantal zaken in gemeen met Brusselse leerling: een jongen met een migratieachtergrond wiens moedertaal niet het Nederlands is, wonende in Brussel, schoolgelopen in een Nederlandstalige school. Zelf komt hij uit een gezin dat in hem gelooft en hem ondersteunt maar die het zeker niet altijd breed heeft gehad. In zijn getuigenis vertelt hij hoe hij de vakantieperiodes overbrugde: "in de bibliotheek om kennis op te doen en op Google op te zoeken hoe ik snel rijk kon worden om mijn moeder te helpen".

"Een grote meerwaarde die Brusselse jongeren hebben op de arbeidsmarkt is dat ze coat switchers zijn; ze kunnen hun taal, omgang en kennis aanpassen aan de omgeving waarin ze zitten. Een belangrijke vaardigheid op de arbeidsmarkt van vandaag." licht Hassan ons in.

Yves, vrijwilliger bij A Seat At The Table (ASATT), vertelde over het initiatief dat Youssef Kobo en Hassan samen hebben opgericht om netwerkarme jongeren kansen te geven om met invloedrijke mensen uit de bedrijfswereld rond de tafel te zitten. Ze bieden ook gratis vormingen en uitwisselingen aan zowel nationaal als internationaal. Ben je jong en op zoek naar wat je wil worden of heb je al een concreet idee maar geen netwerk? ASATT helpt je graag onderweg! Schrijf je in op hun nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de verschillende activiteiten.