Nieuws

feb 12, 2020

#Fab4+1: Samen bereik je meer dan alleen!


Leraren uit vier verschillende Brusselse scholen slaan de handen in elkaar voor een grootschalig ‘ontdek-je-talent’-project. Ze creëren samen met de lerarenopleiding de projectweek #fab4+1 van 10 tot 14 februari zodat ruim 330 jongeren hun talenten kunnen verkennen.
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Samen bereik je veel meer dan alleen!

In het najaar van 2017 groeide bij 4 directeurs secundair onderwijs van 4 verschillende schoolbesturen uit het oosten van Brussel het idee om samen een project uit te werken om de talentontwikkeling van leerlingen in het eerste jaar te bevorderen. In het gemoderniseerde secundair onderwijs is het immers meer dan ooit belangrijk dat leerlingen reeds in het eerste jaar hun talenten uitgebreid kunnen ontdekken door te proeven van diverse studiedomeinen uit het secundair onderwijs. Het Technisch Instituut Don Bosco, het Lutgardiscollege, het Mater Dei-Instituut en het Sint-Jozefscollege sloegen daarom de handen in elkaar en creëerden samen het talentenproject #fab4, want ‘samen bereik je veel meer dan alleen’!

Het fabulous project #fab 4

Maandag 10/2/2020, ruim 2 jaar later, trekken 4 fantastische lerarenteams gedurende de hele week rond in  deze 4 scholen om er ruim 330 eerstejaars met 4 studiedomeinen uit het secundair onderwijs te laten kennismaken: Economie en Organisatie,  Maatschappij en Welzijn, Taal en Cultuur en STEM. 

‘Money, money, money’, ‘Speuren naar sporen’, ‘Multiculti Club- Veeltaligheid troef’ of ‘What a waste’: het zijn maar enkele titels van de vele workshops die de hele week van 10 tot 14 februari gegeven worden in de 4 scholen. Dankzij de enthousiaste inzet van velen groeide de projectweek uit tot het fantastisch of ‘fabulous’ project #fab 4.

In co-creatie met de lerarenopleiding van Odisee: #fab 4 + 1
Bij de creatie van dit gigantische project werd ook intens samengewerkt met de lerarenopleiding van Odisee.

Want ‘co-creatie is een belangrijke hefboom om complexe uitdagingen aan te pakken’.

15 studenten gaan de hele week samen met de 4 lerarenteams op stap in de 4 Brusselse scholen om er samen les te geven. Het project werd dan ook herdoopt tot het fabulous project #fab 4+1.

We hopen alvast dat alle betrokken studenten de smaak voor het onderwijs in Brussel helemaal te pakken zullen krijgen en later ook zullen kiezen voor een loopbaan in het Brussels onderwijs!

Benieuwd naar #fab 4+1?
Bekijk alvast even volgend filmpje:  https://www.powtoon.com/c/bbKAzTFClUO/1/m

Contacteer voor meer informatie: 
Leen Vandeputte, directeur Sint-Jozefscollege: 0492/97 03 10  lvandeputte@sjcwoluwe.be

Hier kan u het volledige persbericht met ook de contactgegevens van alle betrokken onderwijsinstellingen vinden. 

(dit is een persbericht vanuit de 4 scholen en Odisee)