Nieuws

sep 12, 2019

Op zoek naar vrijwilligers voor de huiswerkklas


Brede School SPW is op zoek naar vrijwilligers die zich op maandag tussen 16u30 en 17u30 een uur willen vrijmaken om kinderen te begeleiden in het maken van hun huiswerk.

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Leerkrachten merken dat steeds meer kinderen het moeilijk vinden om zelfstandig te leren. Daarbovenop is er vaak een taalachterstand in het Nederlands en kunnen ouders hun kinderen onvoldoende helpen.

Een tijd geleden heeft de Brede School samen met het internaat van Don Bosco een initiatief op poten gezet waarbij tieners een uur per week, kinderen helpen bij het schrijven, lezen en begrijpen van het Nederlands. Dat ging vroeger door in de bib maar gaat sinds 2017 – 2018 door op het internaat Don Bosco omdat daar meer plaats is en ondersteuning vanuit de opvoeders mogelijk is.

Momenteel kunnen er max. 10 kinderen meedoen, maar als we meer vrijwilligers vinden, dan kunnen we meer kinderen begeleiden.

Hoe gaat het in zijn werk?

De begeleiding houdt in dat de begeleider het kind vraagt om in zijn / haar agenda voor te lezen welke taken gemaakt moeten worden. Vervolgens vraagt de huiswerkbegeleider om een taak te kiezen waar het kind hulp bij wenst. Daarna overlopen ze samen de opdracht en probeert de begeleider het antwoord bij het kind los te krijgen door de juiste vragen te stellen. Als het kind iets niet begrijpt, legt de huiswerkbegeleider het uit. Als de huiswerkbegeleider zelf vragen heeft, kan hij/zij bij één van de opvoeders terecht.

Ouders betalen 9.50 EUR per uur per kind. Dit geld gaat naar de vrijwilligers.

Heb je interesse maar wil je graag meer weten? Dan ben je van harte welkom om eens langs te komen voor een kennismaking op maandag tussen 16u30 – 17u30 op het internaat van Don Bosco op de Guldendallaan 90, 1150 SPW.

Voor meer info, contacteer Aisling van Vliet, coördinator brede school SPW: mail bredeschool@woluwe1150.be, GSM 0498 588 020.