Nieuws

mei 17, 2017

Meer dan 12 culturen over heel de wereld in de spotlight op het Feest van de Brede School


Op 17 mei organiseerde de brede school SPW samen met jongeren en de partners een heus multicultureel feest. Voeding, mode, kunst & spel van meer dan 12 culturen over heel de wereld werden zo in de spotlight gezet.
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Jongeren gaven eerder dit schooljaar aan dat ze dit jaar graag verschillende culturen aan bod wouden laten komen tijdens het feest van de brede school. Na enkele vergaderingen met jongeren en de partners, zijn ze tot hele creatieve ideeën gekomen dat ze tijdens het feest hebben verwezenlijkt: een Marokkaanse theetent met een henna- en kalligrafieworkshop, Griekse yoghurt en spelen door de jongeren van het internaat Don Bosco, Italiaanse pizzaworkshop geleid door Philippe van Fret&Verzet en twee leerlingen van TI Don Bosco, een wafelenbak, heerlijke Syrische mezzes door Our House Project, Highlandgames, Afrikaanse ritmes  en dans door Timothée en jongeren van het internaat Don Bosco, heerlijke Congolese beignets en gebakken bananen door Priska, Belgische monumenten nabouwen samen met Suzanne van het Roodebeekcentrum, Japanse en Afrikaanse mode door de kinderen van het Frankmodel en Samantha, leerling van TI Don Bosco, American videogames dankzij Thierry van JH De Schakel, sapjesfietsen in de Tour-de-France-stijl, Japans verteltheater door De Lettertuin en sumoworstelen dankzij de VGC Sportdienst, een expo van Cobra door leerlingen van GBS Stokkel, een expo van Kunst in Mij(n Buurt) door leerlingen van GO! MAW... 

Met dank aan alle partners, jongeren en kinderen die van de 4e editie van het Feest van de Brede School, een superfijne en kleurrijke editie hebben gemaakt!

Meer foto's beschikbaar op de Facebookpagina van de Brede School SPW.