Nieuws

okt 26, 2016

Leerlingen bereiden een schoolbezoek voor voor niet-begeleide minderjarige jongeren


De leerlingen van 3 en 4 STW hebben begin dit schooljaar aan hun leerkracht en de coördinator van de Brede School SPW laten weten dat ze graag jonge asielzoekers wegwijs willen maken in de Belgische jongerencultuur. Ze hadden al enkele voorstellen rond onderwijs en vrijetijd en vroegen of dit interessant zou kunnen zijn voor de jongeren in het observatiecentrum in SPW.
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Dat was zeker het geval en gisteren zijn er enkele jongeren van het centrum naar hun school gekomen voor een eerste kennismaking. Ze hebben samen speculaas en pizza gemaakt en gegeten, daarna hebbende  jongeren een kennismakingsspel gespeeld en daarna kregen ze een rondleiding in de school en de verschillende studierichtingen die er gevolgd kunnen worden. 

De jongeren zullen samen meedoen aan het intergenerationeel cultuurproject "gluren bij de buren" waar er ook een bezoek aan het centrum in de Palmboomstraat gepland staat. De hoop is dat er hieruit enkele vriendschappen ontstaan en dat er enkele jongeren een "buddy" worden van de nieuwkomers zodat zij hun weg beter vinden in Brussel en de jongerencultuur van hier.