Nieuws

mei 10, 2016

Kinderen dagen wetenschappers uit !


Op woensdag 11 mei vindt  “De Wetenschapsbattle editie Vlaams-Brabant en Brussel” plaats in de lagere school Mater Dei in Sint-Pieters-Woluwe. Vijf wetenschappers meten zich met elkaar door hun onderzoek op de meest boeiende en begrijpelijke wijze voor te stellen aan een groep van 280 kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. De winnaars van de 5 provincies nemen het daarna nog eens tegen elkaar op in de ultieme battle op 13 mei.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

De kinderen kiezen de wetenschappers, ze zijn presentator, journalist, jurylid, organisator, technieker, ontwerper of acteur. Alle leerlingen samen bepalen door middel van een zelfbedacht stemsysteem wie de trofee verdient.

Onze battle is extra speciaal omdat één van de deelnemers de papa van 2 van onze leerlingen is. Zo wordt het beroep van wetenschapper extra aanschouwelijk gemaakt en hopen we dat nog meer kinderen zin in wetenschappen krijgen. In een interview liet hij alvast uitschijnen dat het een hele uitdaging is om een ingewikkeld onderzoek aan kinderen uit te leggen. De training die de organisatie aan de wetenschappers biedt, vindt hij dan ook zeer waardevol .

Programma :

  • 8:45 opening, presentaties van 3 wetenschappers 
  • 10:10 pauze
  • 10:30 presentaties van 2 wetenschappers
  • 11:30 stemming,begeleid door leuke filmpjes
  • 11:50 uitreiking trofeeën

De dag zelf staan de organiserende kinderen, het publiek, de leerkrachten en een contactpersoon van The Floor is Yours klaar om vragen te beantwoorden.

De Wetenschapsbattle is een initiatief van The Floor is Yours, in samenwerking met Mundo. The Floor is Yours bestrijdt saaie en onduidelijke wetenschapspresentaties door training en tips voor onderzoekers. Mundo is de methode wereldoriëntatie voor de lagere school van uitgeverij Die Keure. Meer info op www.wetenschapsbattle.be.

Contact : lagere school Mater Dei, Luchtvaartlaan 70, 1150 Sint-Pieters-Woluwe
initiatiefnemer: Hans Van de Water, hans@thefloorisyours.be, tel. 0486 54 63 33.
coördinerende juf : Mieke Van Steenwinckel : miekevansteenwinckel@hotmail.com
tel.0477 49 47 87