Nieuws

mrt 17, 2016

Project W


Project W is een tweetalige jeugdraad van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Op initiatief van de Schepen van Jeugd, werken de Sociale Dienst, de Brede School SPW en de Nederlandstalige Cultuurdienst aan de oprichting van een jeugdraad waar jongeren het woord nemen en samen nadenken over hoe zij hun gemeente jeugdvriendelijker kunnen maken.
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

In het najaar 2015 is de eerste bijeenkomst doorgegaan. Dertig jongeren tussen de  16 en 25 jaar hebben bepaald welke veranderingen zij teweeg willen brengen in de gemeente. Vier thema's kwamen naar boven: 1. een skatepark, 2. een jeugdhuis, 3. meer nachtleven in de gemeente en 4. meer tewerkstelling voor jongeren (studentenjobs en stageplekken)

In februari is de 2e bijeenkomst doorgegaan en hebben de jongeren van de werkgroep "skatepark" hun idee voorgesteld aan de andere jongeren. Voor het initiatief jeugdhuis en nachtleven, gaat er vanaf 13 april een mobiel jeugdhuis door de gemeente reizen om de gedragenheid van het project af te toetsen. Op 15 april tussen 17u - 20u zal het voor de eerste keer plaatsvinden op het voorplein van het gemeentehuis - iedereen welkom!

Enkele diensten van de gemeente hebben samen met een school, het thema studentenjobs en stageplekken met elkaar besproken. Hieruit is er informatie verzameld om de jongeren wegwijs te maken in de mogelijkheden die reeds bestaan. De Schepen van Tewerkstelling en de dienst Tewerkstelling, Middenstand en de Personeelsdienst van de gemeente, zijn nu ook op de hoogte van de wensen van de jongeren omtrent tewerkstelling.

Op 26 april van 19u - 21u zal de derde bijeenkomst van Project W sdoorgaan in de ICHEC. Ben je tussen de  16 en 25 jaar en woon je in SPW en/of ga je hier na school en/of besteed je hier veel tijd? Dan ben je van harte welkom om mee naar deze bijeenkomsten te komen en je eigen stempel op de gemeente te drukken.

Voor meer info, bezoek de Facebookpagina van Project W 1150.