Nieuws

apr 17, 2013

Eerste createlier gaat van start


Het createlier is een intergenerationeel project waar kinderen van de lagere school samen met senioren uit het rusthuis d.m.v. fijne activiteiten elkaar beter leren kennen en een band kunnen opbouwen.

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Aisling van Vliet

Vandaag hebben 10 leerlingen van de GBS Mooibos tijdens de opvang de senioren van het rusthuis een bezoekje gebracht. Ze hadden hun lievelings gezelschapsspelletje meegebracht en leerden ook spelletjes kennen die de senioren spelen zoals een dominospel dat je met je ogen dicht moet spelen en bingo. 

Het was een plezierige namiddag en zowel de senioren als de kinderen kijken ernaar uit binnen een tweetal weken terug tijd met elkaar te kunnen spenderen. 

Meer informatie over het project:

Het eerste createlier project is een proef project waar een groepje kinderen om de twee weken een andere activiteit doen samen met eenzelfde groep senioren. De eerste woensdagnamiddag spelen ze gezelschapsspelletjes samen, daarna doen ze enkele bewegingsoefeningen samen, vervolgens gaan ze fruitsla maken en op de laatste woensdagnamiddag gaan ze samen knutselen en is er een toonmoment voorzien voor de ouders van de kinderen.