Nieuws

Atheneum GO! for business doet mee met Minuut Quartier

Voor de eerste keer zullen er dit jaar op 16 december (in het cultureel centrum Jacques-Franck) op het filmfestival Minuut Quartier ook filmpjes te zien zijn van het atheneum in de Toverfluitstraat. BruSec en juf Stefanie Peeters sloegen de handen in elkaar en motiveerden de leerlingen om 3 filmpjes in elkaar te steken. Hopelijk vallen ze in de prijzen! Wil je meer weten over Minuut Quartier?

Iedereen beroemd - La vie tel qu'elle est à ... BXL!

Het filmfestival Minuut Quartier is het jaarlijkse rendez-vous van jonge Brusselse cineasten.

Dit jaar daagt d'broej jullie uit om bijzondere, grappige, ontroerende of schokkende portretten te maken van maximum 2 minuten van mensen in jullie buurt, familie of jeugdhuis. En dit naar het voorbeeld van het programma 'Iedereen beroemd'.

Hebben jullie een bijzonder bakker of slager in de buurt? Verkoopt die handelaar op de hoek wel héél uitzonderlijke dingen? Wil je graag het verassende of ontroerende verhaal vertellen van je buurman, grootmoeder of vader? Heb je een vriend met een speciale hobbie of een bijzondere levensweg ?

Trek er op uit in de wijk, laat jullie inspireren en toon ons 'Het leven zoals het is in ... bxl'. Dien jullie filmpjes in voor 23 november.
Op woensdag 16 december nodigen we je om 17u uit om de filmpjes te bekijken op groot scherm in het cultureel centrum Jacques-Franck. Een professionele jury, prijzen, ontmoetingen, applaus, … maken van deze festival avond een onvergetelijke gebeurtenis.

De spelregels
• Het thema van je filmpje is 'Het leven zoals het is in… Bxl'.
• Creatief omspringen met het thema mag
• Je filmpje duurt niet langer dan 2 minuten.
• Filmpjes moeten in zo hoog mogelijke resolutie worden ingeleverd. Liefst .mp4 of .mov en met een liggend beeldformaat zoals 16:9 of 4:3
• Filmpjes zijn zonder taal of tweetalig Nederlands en Frans.
• Gebruik alleen niet-commerciële muziek
• Iedere groep kan maximaal 3 filmpjes indienen
• Alle groepen jongeren en kinderen uit het Brusselse zijn welkom
• Schrijf je groep in voor 31 oktober 2015.
• De deadline voor het indienen van de filmpjes is 23 november. Mail de filmpjes via WeTransfer door naar multimedia@dbroej.be
• Er is een competitie voor kinderen (6-12) en eentje voor jongeren (+12). De winnaar neemt de wisseltrofee mee naar huis voor één jaar.
• De deelnemende filmpjes zullen op het internet geplaatst worden, gelieve dit zo aan je jongeren te communiceren.
• Enkel aanwezige groepen kunnen een prijs winnen.
• De film is zoveel mogelijk door de jongeren zelf gemaakt. – Onze jury vindt dit zeer belangrijk!

Hoe pak je dit aan?
Op zoek naar inspirerende voorbeelden of tips? Klik al eens op de links hieronder en  houd onze facebookpagina facebook.com/MinuutQuartier in het oog!

Vragen of graag meer info? 
Mail naar multimedia@dbroej.be of bel 02 412 06 50.

Minuut Quartier is een project van D'BROEJ vzw.

Ter inspiratie enkele voorbeelden uit het programma Iedereen beroemd!

"Een barbier is niet zomaar een kapper. Frederic zorgt ervoor dat de baarden van zijn klanten er piekfijn uitzien.

"De trappen van Bueren zijn de steilste trappen ter wereld. Deze man doet ze iedere dag 5 maal om fit te blijven. Je hebt geen dure toestellen nodig.

"Met zijn zelfgemaakte rijdende strandstoel, maakt André samen met zijn vrouw zijn dagelijkse wandeling tot aan de zee.

"(De foto van) MR-politica Assita Kanko wordt onder de loep genomen door toevallige passanten. Herkennen ze haar en wat denken ze over haar?

"Mohammed traint met begeleider Roel om marathons te lopen. Hij is blind maar probeert desondanks toch een van de moeilijkste uitdagingen te voltooien.

"Aan de hand van oude foto's spreekt columnist Marc Didden over zijn leven."


Terug
nov 25, 2015 Categorie: Algemeen Ingezonden door: website admin